FOOD & BEVERAGE MANAGER

Klaar voor een avontuur op Aruba?

Momenteel zijn wij op zoek naar een enthousiaste Food & Beverage Manager die van aanpakken weet en beschikt over goede organisatorische, management- en communicatieve vaardigheden. Je bent op de hoogte van de laatste HACCP-regels en beseft het belang van kwaliteit en voedselveiligheid. Customer service is voor jou een vanzelfsprekendheid en je weet hoe je een team moet motiveren. Daarnaast heb je een scherp oog voor kostenbeheersing en administratie.

Als Food & Beverage Manager ben je verantwoordelijk voor een cluster van restaurants die allemaal gevestigd zijn op high traffic locaties en al jaren succesvol zijn. Daarnaast word je ondersteund door professionele administratie- en marketingteams.



Belangrijkste functietaken, plichten en verantwoordelijkheden

• Stel operationele doelen en doelstellingen vast

• Beoordeel personeelsbehoeften en rekruteer personeel wanneer dat nodig is

• Train en coach het personeel

• Voorbereiden en implementeren van standaard bedieningsprocedures

• Beheer de prestaties van het personeel in overeenstemming met de vastgestelde normen en procedures

• Zorg ervoor dat het personeel de vastgestelde praktijkcodes kent en zich eraan houdt

• Organiseer en bewaak personeelsplanningen

• Houd werknemersgegevens bij

• Coördineren van restaurantactiviteiten

• Controleer de naleving van gezondheids-, veiligheids- en hygiënestandaarden in keuken en restaurant

• Houd een register bij van gezondheids- en veiligheidspraktijken

• Zorgen voor naleving van de veiligheidsprocedures voor restaurants

• Zorg ervoor dat de alcoholvoorschriften worden nageleefd

• Communiceer met klanten

• Klanten adviseren over keuzes voor eten en drinken

• Toezicht houden op de bereiding van voedsel- en drankartikelen

• Zorg ervoor dat u zich aan de ingestelde recepten houdt

• Zorg voor kwaliteit van de presentatie van eten en drinken

• Let op de grootte van porties en bereidingshoeveelheden om verspilling te minimaliseren

• Communiceer met klanten om ervoor te zorgen dat alle vragen en klachten snel worden afgehandeld

• Plan en coördineer menu's

• Analyseer de kosten van eten en drinken en wijs menuprijzen toe

• Totale restaurantontvangsten en in overeenstemming met de verkoop

• Zorg ervoor dat de procedures voor het beheer van contant geld nauwkeurig worden uitgevoerd

• Stel budgetten in en bewaak ze

• Analyseer budgetafwijkingen en neem corrigerende maatregelen

• Opzetten en implementeren van financiële controles

• Implementeer en houd toezicht op kostenbesparende maatregelen

• Plan en bewaak de verkoop en inkomsten van restaurants

• Organiseren en begeleiden van marketing- en promotieactiviteiten

• Zakelijke gegevens bijhouden

• Opstellen en analyseren van managementrapportages

• Bepalen en uitvoeren van operationele verbeteringen

• Controleer en bestel voorraden van non-food artikelen

• Identificeer en schat de vereisten voor de levering van voedsel en dranken en plaats bestellingen bij leveranciers

• Onderhandel over inkoopprijzen en ontwikkel voorkeursleveranciers

• Plan leveringen van eten en drinken

• Controleer kwaliteit van leveringen en documentatie

• Zorg voor een correcte opslag van benodigdheden

• Zorg voor onderhoud en reparatie van apparatuur en services

• Identificeer en evalueer concurrenten

• Blijf op de hoogte van trends in de restaurantbranche


Sleutelvaardigheden en competenties

• Snelle en solide besluitvorming

• Oordeel

• Probleemanalyse en probleemoplossing

• Plannen en organiseren

• Beheer van middelen

• Communicatie

• Klantenservice gericht

• Kwaliteitsgerichtheid

• Teamwerk

• Aanpassingsvermogen

• Flexibiliteit

• Hoog energieniveau

• Stresstolerantie

Kennis en ervaring

• Tertiaire kwalificatie heeft de voorkeur

• Eerdere ervaring met voedsel- en drankenbeheer

• Grondige praktische kennis van alcoholische en niet-alcoholische dranken

• Grondige praktische kennis van voedselbereiding en presentatie

• Ervaring met personeelsmanagement en -ontwikkeling

• Kennis van elementaire boekhoudprincipes en -praktijken

• Ervaring met het analyseren van financiële gegevens

• Kennis van planning en forecasting

• Trackrecord van voorraadbeheer en kostenbeheersing

• Kennis van administratieve procedures

• In staat om relevante computertoepassingen te gebruiken


Solliciteer nu. Stuur je motivatiebrief tesamen met je CV naar fabian@arubawineanddine.com